update
Blijf op de hoogte en volg Winnie
16 Augustus 2005 | Peru, Lima
hier weer een berichtje uit Peru. Afgelopen week ben ik gewoon in Lima gebleven en daar mijn laatste week vakantie gevierd. Eerst heb ik 2 dagen niets gedaan, voelde me niet echt lekker. Verder ben ik naar het centrum van Lima geweest met Alice en Hannah (uit mijn huis), daarvan staat een foto in het album. Donderdagavond hebben we met ons huis Pisco gedronken, een typisch Peruaans drankje, in een mix met rauwe eieren enzo.. Niet echt lekker maar ja ik wilde natuurlijk de cultuur leren kennen he.. Daarna zijn we op stap geweest, was echt superleuk. Allemaal Spaanse muziek. Helaas heb ik de salsa nog niet onder de knie! Iedereen danst hier de salsa en ik voel me nogal een olifant.. :-) Maar hopelijk leer ik het nog. Vrijdag hadden we afscheidsfeestje van Alice, die ging zaterdag weer terug naar Belgie. Erg jammer, want ze was superleuk!!
Zaterdag heb ik gelunchet met alle internationale studenten van de Universidad de Lima. We hebben cerviche (krab) gegeten, typisch Peruaans. En lekker! Gelukkig was mijn maag zaterdag weer helemaal in orde.
En 's avonds hadden we kroegentocht in Lima! Qcha had het georganiseerd en het was voor de mensen van Apu 1 en 2, we waren met een stuk of 30, echt superleuk! We zijn naar 5 kroegen geweest, waaronder Hotel Bolivar waarvan ze zeggen dat ze daar de beste pisco van Lima hebben. En het was inderdaad lekkerder dan de pisco van woensdag! De kroegentocht was ook echt supergezellig! In Apu1 zit nog een meisje uit Groningen, Anke, maar we kennen elkaar niet.
We eindigden in the Bierhaus, waar allemaal buitenlanders komen. Was allemaal erg gezellig!!
Zondag hadden we een superrustige dag, iedereen was nogal brak van al die feestjes.. ;-) We hebben met zn allen op de bank gehangen en zelfs de open haard aan gestoken! (Zo koud is het hier...)
En zondagavond kwam Carlos, een Mexicaan, en nu is ons huis compleet! We zijn geloof ik met zn tienen: Qcha (uit Peru dus), Rodrigo (Peru), Lucile (Frankrijk), Alex (Oostenrijk), Hanna (Oostenrijk), Orsi (Hongarije), Sid (Marokko), Carlos (Mexico), Simon (Duitsland) en ik. Echt supergezellig. Gisteren hadden Sid en Alex chocolade-mousse gemaakt, en op de foto kan je zien hoe de chicas in ons huis ervan genoten ;-) Van links naar rechts: Hannah, ik (en door deze trui noemt Sid me nu Hiffie, van huevo, ei...), Alex en Orsi. Erg lekker.
Hannah houdt erg van koken en heeft al 2 dagen voor me gekookt, heb ik goed voor elkaar toch?
Vandaag had ik mijn eerste colleges. Het was de eerste keer dat ik alleen ging en zou met een combi gaan, een busje. Maar er zijn er zoveel en ik wist niet welke ik moest nemen dus heb uiteindelijk maar een taxi gepakt. Vond ik ook spannend want dat had ik ook nog nooit alleen gedaan. Maar ik ben netjes achterin gaan zitten met alle deuren op slot, en de chauffeur reed heel rustig, dus het is allemaal goed gegaan. Het verkeer is hier echt verschrikkelijk en normaal zijn de taxi's ook een heel avontuur! Met zn drieen op tweebaanswegen enzo, en heel hard. Maar deze was gelukkig heel rustig.
Ik had vandaag maar een college, en ik verstond er niet zoveel van.. Op de terugweg ging ik toch maar in de combi. Rosanna, een meisje van de universiteit, had me verteld welke ik moest hebben. Ze zei dat het 1 sol kostte (25 cent), en die had ik niet, alleen maar een briefje van 20. Maar ze zei dat ik dat absoluut niet moest geven, dus kreeg ik van haar een sol.
Maar in de combi wilde de man opeens 2 sol hebben, omdat ik een buitenlander ben en die willen ze hier graag oplichten.. Maar goed, ik dacht ik betaal maar (50 cent voor 3 kwartier in de bus is ook niets natuurlijk), maar dat moest dus met die 20 sol, en hij gaf me maar 10 sol terug... Heb er een paar keer om gevraagd, en hij zei steeds; ja, als je uitstapt... Maar ondertussen had hij al van een heleboel mensen geld gekregen dus hij had het wel... Ik zag het al voor me, mijn eerste keer in de combi en ik word meteen opgelicht... Maar uiteindelijk ben ik een beetje boos geworden en heb ik het toch gekregen.
Er gelden hier sowieso vaak andere prijzen voor buitenlanders dan voor Peruanen...
Morgen heb ik weer college, om 7 uur 's ochtends... Dus ik ga zo maar slapen!
Dit weekend ga ik met Apu 1 en Apu 2 naar Huacachina, een oasis in de woestijn, waar je ook op een board de duinen af kan boarden... Heb er erg veel zin in!
Nou jullie zijn weer op de hoogte! En blijf vooral berichtjes posten, leuk!!!
Liefs, Winnie
16 Augustus 2005 - 08:32
Bas:
Hee lief...leuk om je verhalen allemaal te lezen. Maar wat heb je vroeg school daar? Vroeg je bedje uit Win!;-)
Je foto's zijn ook super! Hou van je. Kus -
16 Augustus 2005 - 11:02
Stien:
He lief,
Bikkel die je bent! Beetje je mannetje staan in zo'n bus...klinkt allemaal goed man! Lekker dat school nu voor je begint, beetje ritme erin. Ik nu klaar met werken en nog een weekje vrij. Volgende week lekker naar Portugal en daarna nog een week mn slaapkamertje opknappen. Daarna ik ook weer naar school. Vet veel zin in volgende week; gister voor t eerst weer getraind en helemaal naar de klote...maar wat is dat weer heerlijk!
Vrijdag hadden we housewarming - was geweldig: laat en dronken :)
Maar heb je super gemist, echt waar!
Lieverd, geniet daar en hou je haaks! Ik denk aan je!
liefs -
16 Augustus 2005 - 19:57
Gonny:
Wat leuk om van alles vanje te horen.Het was hier ook koud, vandaag voor het eerst lekker, met Duncan buiten gezeten
De hele familie zit in frankrijk, daar zal het wel warmer zijn. Sterkte als je zo vroeg al les hebt. Groetjes -
17 Augustus 2005 - 15:24
Bas:
He lief...de ticket ligt thuis. Eggy en ik komen eraan in december..GAAF!!
Hou van je!! xx -
17 Augustus 2005 - 16:49
Henk En Besty.:
Hallo Winnie,
Leuk te lezen wat je allemaal beleeft, goed van je om toch je geld terug te vragen. Wij hebben nu vakantie en vertrekken zaterdag naar Tsjechie.
Blijven je zeker volgen op deze site.Tot mails. -
17 Augustus 2005 - 21:10
Tsiona:
Hey Win,
Leuk om je verhalen weer te lezen. Lekker he chocola? Ga volgende week in de jungle zelf chocola maken, lekker!! Maar eh, genietse en ik mis je, maar ik ben lekker wel het hynder dat je als eerste weer ziet!! Dikke kus -
21 Augustus 2005 - 13:39
Nanne En Maaike:
he bombini alle ziet er supemooi uit daar. goed je best doen om de spaanse taal te leren. leuke foto'tjes. Wij zijn net terug uit frankrijk ook zeer leuk, alleen iets korter helaas... geniet ervan. veel liefs maaike en nanne