Arequipa - Reisverslag uit Lima, Peru van Winnie Wal - WaarBenJij.nu Arequipa - Reisverslag uit Lima, Peru van Winnie Wal - WaarBenJij.nu

Arequipa

Blijf op de hoogte en volg Winnie

07 Oktober 2005 | Peru, Lima

Net mijn toetsweek achter de rug en nu eindelijk vertellen wat ik hier weer beleefd heb.
Vorige week was er vanaf dinsdag een congres over communicatie in Arequipa, de 1 na grootste stad van Peru. Rossanna, een Peruaanse vriendin van mij, en Torsten en Berit, twee Duitsers die ook aan de Universidad de Lima studeren, gingen daarheen. Ik wilde niet naar het congres maar wel naar Arequipa, dus ben ik donderdagavond samen met Rachel, een Amerikaans meisje, in de bus gestapt naar Arequipa. De reis duurde ongeveer 14 uur en vrijdagochtend kwamen we aan. Hotel opgezocht en daarna het centrum in. Het is echt een supermooie stad en heerlijk weer!! Hebben geluncht met uitzicht over het Plaza de Armas. Daarna hebben het oude klooster Santa Catalina bezocht, was echt supermooi (zie foto's). 's Avonds wat gegeten en toen ben ik met Rachel en Erick (een vriend van mij, die ook naar het congres ging) en zijn vrienden op stap geweest. Daar heeft Rachel een Arequipeno opgeduikeld met wie ze veel afspraakjes heeft gehad het weekend ;-) Dus zaterdag ben ik met Torsten, Berit en Rossana, en zonder Rachel, naar het huis van de stichter van Arequipa geweest en daarna naar een park, en daar kwam Rachel ook. Daarna hebben Rachel en ik daar paardgereden, met zonsondergang, was echt gaaf! Rachel kan ook paardrijden dus we hadden nu wat meer actie dan de vorige keer in Lunahuana.
's Avonds weer uit eten en toen met Rossana, Berit, Rachel en vrienden van Rossana die ook naar het congres waren geweest op stap geweest.Bleef weer alleen met Rachel over, is ook een feestbeest, erg gezellig! Zondag met Rachel een superleuk typisch Peruaans restaurantje gevonden, en daar rocoto rellena geprobeerd, typisch Arequipena's: hete peper gevuld met (normaal gesproken) vlees, rijst en groenten (ze hadden voor mij een vegetarische versie gemaakt). Daarna nog wat door Arequipa geslenterd en van het weer genoten, en toen weer met de bus terug. Maandagochtend kwamen we weer aan. En maandagmiddag had ik mijn eerste toets.. Had er 4, en 3 zijn wel goed gegaan geloof ik.

Verder nog kort wat typische dingen hier: zoals te verwachten zijn ze altijd laat.. En dan ook echt met gemak een half uur... Heb dus vaak lang zitten wachten.. (hier ben ik dus altijd de eerste... ook eens wat anders!)
En het is schoon, in Lima dan, er lopen continu mensen rond die alles schoonmaken, zelfs in de discotheek!!

Ik ga zo met Lucile naar de Starbucks, om te studeren...
Liefs,
Winnie

P.S.
De ene foto is van de dag van Zwitserland, en volgens Sid zien de Zwitsers er zo uit. Dus hadden alle meiden en Sid twee staarten in en zo hebben we gedronken op Zwisterland ;-)
Verder heb ik mijn eerste aardbeving meegemaakt, heb er alleen niets van gemerkt.. ;-) Hij was erg hevig in het noorden (ja Tsiona waar jij wel last van hebt gehad..) daar zijn ook doden gevallen. Hier was hij licht. Lucile en ik waren in de keuken flensjes aan het maken, en iedereen heeft hem gevoeld, behalve wij...

• 07 Oktober 2005 - 20:13

Bas:

Leuk om te lezen. Succes met je toetsen. Kus

• 07 Oktober 2005 - 20:51

Anne:

Ha Win, heb je om 22.11 uur je verhaal erop gezet, zie ik een reactie van Bas om 22.13 uur.;-) Dit weekend ga ik je mailen! Liefs

• 08 Oktober 2005 - 17:55

Greet:

Hoi lieve Win, fijn om even met je te sms-en deze week, en weer leuk om je verhalen en belevenissen te lezen, wat een prachtig land! Ik zie op de foto's dat je al een paar 'surrogaat-hynders' hebt gevonden. Succes met alles, geniet ervan, ik mail je snel! Liefs!

• 08 Oktober 2005 - 22:31

Betsma:

Weer zeer indrukwekkend die foto's ,wat zie jij toch veel moois.En ik vond het leuk jou te zien met roze broek,staat jou mooi tuuut

• 09 Oktober 2005 - 12:19

Riekjepiekje En Kip:

Hoy Win!
    Je bent toch een heel trouw schrijfmonster. (kip)! Alle respect, lieve trut! Wij zijn net 1 week terug uit Zuid Afrika-Namibie. Heel veel gezien, zoals jij nu ook. Mooie foto´s Win! Wat voor kamera heb jij? ´t "Kreng" doet het goed!! Ik wil ook zo een!!!
    Het weer is hier een beetje bewolkt en wat kouder, afgelopen week was het echt schitterend herfstweer met veel zon!
    Win, ik wist niet dat jij ook altijd laat was, zoek jij ook altijd op het laatste moment de nivea?
    Komt in de beste families voor hoor! Maak je niet te ongerust!!

Protte Wille yn Peru, Du!!

Tschüs, tschüs von uns

• 09 Oktober 2005 - 15:03

Stien:

He lieverd!

Wat heerlijk om je vrijdag even aan de telefoon te hebben gehad! Je klonk zo dichtbij! super!

Vette pics! En zelfs een 'niet vegetarisch grapje' over cavia's - wat gebeurd er met je??!! haha... Enne, ik hoop niet dat je daar teveel inburgert, straks zit ik steeds een halfuur bij de Australian op je te wachten. Ach, vermaak me wel met mudcakes :)
    Tof ook, die stapfoto's, je ziet er hartstikke goed uit!
    Geniet lekker daar en tot snel alweer ;)

kus

• 13 Oktober 2005 - 09:25

Bartje:

Hay zussie!
    Eindelijk weer even tijd gehad om je berichtje te lezen, ik heb het ook zóóóó druk :(
    Weer mooie foto's, en ik moet zeggen dat ze er best wel Zweeds uitzien :)

Bartje

• 13 Oktober 2005 - 09:51

Sarah:

Hi Winnie
    Wat een gave stad zeg, de foto's zijn ook cool. Ik kan me voorstellen dat je je daar vermaakt hebt, maar het zijn natuurlijk mensen waarmee je het gezellig hebt, dus dat scheelt. Blij dat je toetsen best goed gingen.

• 13 Oktober 2005 - 09:52

Sarah:

Okee, nog een keer, mijn toetsenbord heeft kuren. Ik wilde nog zeggen dat de starbucks blijven zijn vruchten afwerpt, klinkt als de ub!! :)

• 13 Oktober 2005 - 15:33

Nienke:

Hoi Winnie!
    Erg leuk om al jouw verhalen over Peru te lezen! En in plaats van stille genieter te zijn, zal ik ook een reactie plaatsen :)
    Het wordt hoog tijd dat wij eens nader kennismaken, dus ik denk dat ik over een maand of twee maar eens die kant op vlieg ;) Ik heb er erg veel zin in!
    Nienke