colleges, cultuur en feestjes... - Reisverslag uit Lima, Peru van Winnie Wal - WaarBenJij.nu colleges, cultuur en feestjes... - Reisverslag uit Lima, Peru van Winnie Wal - WaarBenJij.nu

colleges, cultuur en feestjes...

Blijf op de hoogte en volg Winnie

31 Augustus 2005 | Peru, Lima

Hallo allemaal,
weer een berichtje vanuit Lima. Heb deze week niet heel veel beleefd, behalve heel veel feestjes, stappen, Peruaanse strippers en toch ook nog wat cultuur...
En oh ja, ook nog wat colleges. Zal even wat meer vertellen daarover: de universiteit is echt supergroot, en goed beveiligd. Als je naar binnen wilt, moet je door een hek waar beveiliging staat, en daar moet je je pasje laten zien. Je zit met ongeveer 30 mensen in een college. De colleges beginnen dus om 7 uur 's ochtends tot 10 uur 's avonds. Dit is omdat veel studenten 30 uur werken naast hun studie, die gaan dus voor en na hun werk naar colleges... De colleges zijn verplicht, je mag maar 20 procent missen. Dus wordt er eerst een presentielijst doorgenomen. Je krijgt ook een cijfer voor participatie, er wordt verwacht dat je actief meedoet. (dat kan ik alleen nog niet...) Ze hebben geen academisch kwartiertje hier, en ook geen pauze, moet soms dus bijna 3 uur stilzitten, heel moeilijk voor mij!! Verder is ook veel groepwerk, met presentaties enzo, gelukkig duurt dat nog even.
Tegenover de universiteit ligt Jockey Plaza, een enorm winkelcentrum, heel handig :-) Gelukkig voor mijn portemonnee vind ik de meeste kleren niet zo mooi hier, de broeken zijn echt superstrak!! Ga daar dus ook wel vaak lunchen enzo.
Maar ben deze week niet vaak op de universiteit geweest, want ik had vrijdag, maandag en vandaag (dinsdag) vrij, en morgen ook nog. Vandaag is een feestdag, maar er is niets te doen in Lima. Maar moet toch heel veel lezen dus komt wel goed uit.
Vrijdag heb ik ontbeten in een superleuk broodjeshuis, met Hannah, Heidi en Alex, (allemaal uit mijn huis) en daarna zijn Hannah, Alex en ik naar Huaca Pucllana geweest, ruines van de Inca's. Die
bouwden ook pyramides, maar dan was de bovenkant plat. En dit is op 2 minuten van ons huis.. De foto's staan hieronder.
Vrijdag was er een pollada; er kwam hier een vrouw die kip ging maken, daar moest je dan 6 soles voor betalen. Dit geld had ze nodig zodat haar zus naar het ziekenhuis kon. De mensen van Apu1 kwamen ook, erg gezellig dus. En daarna zijn we op stap geweest. Zaterdag ben ik naar een concert geweest van 4 zangeressen uit Peru, die voor 2 maanden samen optreden in Lima, elke zaterdag. Was super! En daarna naar een feestje van een jongen van de universiteit, in zijn huis. En weer overal salsa-muziek.. Je moet dan met een jongen dansen, maar ik kon het niet... Dus heb toen de hele avond salsa-les gehad! Gaat nu iets beter.
Zondag ben ik met Hannah, Simon (ook uit mijn huis) en Alex naar de catacombes geweest in het historische centrum van Lima. Was superinteressant, allemaal botten en schedels ;-) Het was de eerste keer dat Simon in het historisch centrum was, dus moesten we hem natuurlijk ook kennis laten maken met de Pisco Sour van Hotel Bolivar, die staat bekend als de beste van Lima. En hij kon het ook wel waarderen :-)
Daarna was er een barbecue in Apu1, en gisteren ook weer op stap geweest.. We gingen naar Bierhaus, en daar waren dus de strippers... Haha maar net zo vies als in Nederland.
Toch weer een heel verhaal geworden...
Dit weekend heb ik zaterdag een internationale avond met de universiteit, we moeten allemaal iets koken wat typisch van ons land is. En zondag gaan we met die groep naar de watervallen hier in de buurt, schijnt heel mooi te zijn!
Ik begin me in ieder geval thuis te voelen hier, en vermaak me prima!!
Liefs, Winnie

• 30 Augustus 2005 - 22:35

Anne:

Ik wilde je net een mailtje sturen toen dit binnenkwam. Voor de grap even als eerste reageren en nu ga ik je wel dat mailtje schrijven :-)

• 31 Augustus 2005 - 07:14

Bas:

Goed te horen dat jet het zo naar je zin hebt. Wat goed dat je verplicht aanwezig moet zijn! Mag de mensen daar nu al! Tot snel lief. Hou van je(k)

• 31 Augustus 2005 - 07:15

• 31 Augustus 2005 - 08:06

Kippp:

Ha, dat doet goed, weer een seintje van jou.
    Je foto´s zeggen weer dat je in een hele mooie wereld bent daar, Win.
    Hardstikke mooi!!
    Tschüs, tschüs aus Hamburg!!

• 31 Augustus 2005 - 20:58

Betsma:

gewoon weer achter mijn eigen computer zitten en jouw belevenissen volgen,heelijk,zo op mijn gemak.Ben benieuwd wat jij gaat maken dikke tuuuut

• 03 September 2005 - 15:56

Tsiona:

Hey Winnie!
    Lastig he, de les volgen 3 uur lang en dan ook nog in het Spans, ze spreken echt zo snel soms. Wel fijn dat je het verder naar je zin hebt, lijken me ook leuke mensen met wie je daar zit. Ik heb net de eerste week project gedaan, heb nu lekker een weekend vrij en ben in Tena, maar eh dat lees je maar op mijn site allemaal! Pas goed op jezelf daar en tot horens! Kus!

• 03 September 2005 - 17:42

Greet:

Hoi Win, lief, je sms van vannacht, dat je daar aan denkt in zo'n mooi land!Leuk om je verhalen te lezen, wordt er een beetje jaloers van. Gelukkig is het hier prachtig weer. Doeg! Greet (23 is echt oud...)

• 07 September 2005 - 21:59

Hennerieke:

hey mokkie!!!!
    fijn dat het goed met je gaat, jammer dat je zo lang colleges hebt...blaah, ik moest er niet aan denken, gelukkig heb je genoeg leuke dingen te doen!!!!
    veel plezier, dikke tut, en miss you

• 09 September 2005 - 19:25

Bas:

He lief heerlijk om je stem even weer te horen!!! Ben helemaal vrolijk. Veel plezier dit weekend!! Hou van je. x

• 11 September 2005 - 18:36

Betsma:

Win,waar ben jij nu?
    Ik hoor graag jouw belevenissen weer van dit weekend.