een pechweekend.. maar toch supergezellig!!
Blijf op de hoogte en volg Winnie
12 September 2005 | Peru, Lima
Kom net terug van een weekendje Nazca en Paracas, en zal jullie meteen even op de hoogte houden. Maar alles op zijn tijd.. Vorige week heb ik hutspot gekookt! Zaterdag hadden we dus die avond waar iedereen iets uit zijn eigen land moest koken. Het was voor alle exchange studenten van de Universidad de Lima, en hun PALS (iedereen heeft een PAL, een soort mentor). Waren met een stuk of 15 man. Ik zou eerst andijvie maken, maar toen ik zaterdagmiddag in de supermarkt stond, hadden ze dat niet meer... Dus heb in paniek mijn moeder gebeld en met wat hulplijnen ben ik er toch uitgekomen (mijn dank daarvoor!) en heb ik dus hutspot gemaakt, wel gelukt geloof ik. En heb heerlijk gegeten, was echt heel veel, en veel Peruaanse gerechten met avocado, heerlijk!! Daarna hebben we salsa-les gegaan, en daarna zijn we naar een 'pena' (n met dakje, penja dus, maar dat lukt me niet). Dat is een cafe waar altijd een bandje speelt met Peruaanse muziek, en er waren ook dansers, echt supergaaf! Op het laatst dansten er 4 mensen, 2 vrouwen en 2 mannen, en allemaal hadden ze een zakdoek achter in hun broek/rok, die de ander dan aan moest steken. Maar ze zwaaiden zo met hun kont dat dat erg lastig was! Daarna mochten mensen uit het publiek het proberen, een Frans meisje uit onze groep bood zich ook nog vrijwillig aan en heeft dus goed met haar kont geschud midden op de dansvloer ;-) Erg leuk!
Zondag zouden we naar de watervallen in de buurt van Lima gaan, maar om een of andere reden is dat niet doorgegaan...
Deze week heb ik veel gestudeerd, had namelijk 3 toetsen... Gelukkig eentje in Engels, die ging ook wel goed. Eentje ging erg slecht, en bij de ander wist ik alles wel, maar of ik het in het Spaans over heb weten te brengen...
En gisteren (zaterdag) gingen we naar Nazca! We, dat zijn Hanna, Lucile, Carlos (die wonen allemaal bij mij in huis) en ik. Nazca is een woestijn waar het Nazca volk woonde, die daar allemaal tekeningen op de grond hebben gemaakt, de 'mysterieuze lijnen van Nazca'. Daar ga je dus met een vliegtuig over heen vliegen. Zaterdagochtend om 5 uur vertrok onze bus uit Lima. We gingen met een grote bus naar Ica, en daar werden we opgewacht door onze gids Jorge. Met hem gingen we in een prive-busje naar Nazca. Carlos kon het erg goed met hem vinden... (zie foto ;-) )
Om een uur of 10 waren we in Nazca. Was wel een beetje eng, op het laatste stuk door de woestijn stonden allemaal kruizen langs de weg, allemaal verkeersongelukken... Maar niets gebeurd gelukkig, en vooral veel moois gezien! En we hebben Carlos leren voetjevrijen, dat kennen ze blijkbaar niet in Mexico... Hij snapte er ook niets van en kon de lol er ook niet van inzien...
Maar in Nazca bleek het weer niet goed te zien... En daar was onze eerste tegenvaller: de vliegtuigen vertrokken niet!! Helaas dus geen vlucht over de lijnen van Nazca. We zijn wel naar een aquaduct geweest van de Nazca-mensen, naar een museum, en hebben een tekening vanaf de grond gezien... Daarna gingen we met weer een prive-bus naar Pisco, waar we zouden overnachten. In de bus door de woestijn, zagen we nog een kleine zandstorm.. Onderweg bedacht de chauffeur dat het wel leuk zou zijn om een pisco-brouwerij te bezoeken. Pisco is een Peruaanse likeur. Dat hebben we gedaan, en aan het eind mochten we natuurlijk proeven... Dat hebben we dan ook goed gedaan (zie foto).
Daarna gingen we naar het hotel, waar we gegeten hebben. Daarna heeft Carlos ons in ruil voor onze les in cultuur kennis laten maken met echte Mexicaanse tequila... ;-) En we hadden ook pisco gekocht, dus wel erg gezellig. Maar op tijd naar bed, want we moesten de volgende ochtend vroeg op voor een trip naar de Islas Ballestas, waar pinguins zijn! We werden om 7.45 opgehaald en gingen, samen met nog veel meer mensen, naar het punt waar de boot zou vertrekken... Daar moesten we een tijd wachten op toestemming om te vertrekken in verband met het slechte weer.. En na 3 kwartier werd besloten dat we niet gingen!!
Dus gingen we meteen maar naar het nationale park van Paracas. Dat is woestijn (zoals de hele kust van Peru). Toen we het park inreden met de bus, kregen we een lekke band.. Kon er ook nog wel bij ;-). Dus moesten we lopen. We zeiden nog; wat nu nog mist is dat het nu hard gaat waaien.. En ja hoor, daar kwam de wind al, het zand was overal en we zitten nu dus ook onder het zand!! Maar ja, ook weer een ervaring...
Toen gingen we naar een museum, en daarna hebben we door het park heengereden naar de bijzondere plekken. En het was echt supermooi! We hebben ook zeeleeuwen gezien!!
Was ook weer echte woestijn ,met alleen maar zand. Heel gaaf!! Daarna nog aan de zee in een restaurant gegeten met allemaal vis, superlekker! En daarna weer richting Lima.. En daar blijkt het dus ook rotweer te zijn, allemaal regen.. En dat terwijl het bijna nooit regent hier...
Dus veel pech gehad dit weekend, maar ook ontzettend veel lol! En we hebben al besloten nog een keer terug te gaan, waarschijnlijk in november, als Tsiona hier is!! (dan weet je het even, Tsioon ;-) )
Nou ik zal nog even wat foto's plaatsen, en dan gaan we met z'n vieren pizza bestellen!
Liefs, Winnie
12 September 2005 - 08:56
Betsma:
Met Moortje aan mijn voeten ben ik weer op de hoogte.Wat zie jij toch indrukkendwekkende natuur.Zie ik het alleen op foto hoe mooi en jij in het echt.Bofkont.liefs -
12 September 2005 - 15:19
Bas:
He lief. Wat een verhaal zeg! Kom net terug van stage. Hok vol met 24 kids!! Maar wel lachen hoor. Hou van je!! Kus Bas -
12 September 2005 - 20:47
Gonny:
Enorm bedankt voor je leuke mailtjes, je kan zo langzamerhand wel een boek schrijven over al je belevenissen. Veel plezier gewenst en ook sterkte met je studie -
14 September 2005 - 08:31
Bartje:
Hmm, dat zat allemaal niet mee dus! Maar op de foto's kan je ook wel zien dat je het toch wel naar je zin had :)
Klinkt goed!
Ik zal je nu even een mailtje sturen
Bartje -
16 September 2005 - 07:56
Sylvia:
Lieve winnie,
Lijkt wel of jij altijd onderweg naar de een of andere bezienswaardigheid bent! Klinkt heel afwisselend en indrukwekkend allemaal! Goed dat je er steeds foto's bij zet, dan kan ik me de mensen en de natuur veel beter voorstellen... en zien dat je het echt naar je zin hebt!
liefs, syl -
Bartje:
ahhhhhhh -
18 September 2005 - 14:56
Pizzi:
eeeey winnie! ik ga een dezer dagen ook hutspot maken, word gek van de pasta, haha! -
19 September 2005 - 10:24
Lieke:
Hoi Winnie!
Leuke verhalen allemaal en zeer leuke foto's! Jammer van dat vliegtuig en het slechte weer, dat is wel dikke pech, maar ja, volgende keer hopelijk weer beter!
Ik ga lunchen met Sarah!
Kus van Lieke -
21 September 2005 - 10:19
Anne:
Ha Win, hoezo "pechweekend", veel lol gehad en het vooruitzicht dat je later nog een keer gaat? ;-) Geweldig dat we de foto's kunnen zien, ze zijn erg mooi en het geeft meteen een beeld bij wat je schrijft. Is het nog geen tijd voor een update - of wacht je eerst nog op meer reacties? ;-) (hup bas en bartje) He, ik hoop dat alles goed gaat, en wil het nog wat met de studie? Liefs