Nazca
Blijf op de hoogte en volg Winnie
28 November 2005 | Peru, Lima
weer een update van mij. Maar vrees niet, niet zo lang als vorige keer. Heb namelijk eens een keer wat tijd aan mijn studie besteed, maar ja dat is natuurlijk niet zo veel over te vertellen
Zit deze week dus in de tentamens. Vorige week zaterdag (!!) had ik mijn eerste, vandaag een gehad, woensdagochtend nog een om 7 uur 's ochtends (hoe kunnen ze nou verwachten dat ik me dan kan concenteren??!) en donderdag en vrijdag nog en dan ben ik klaar, en heb ik vakantie tot 6 februari!! Heerlijk :-) En over 2 weken komen Egbert, Bas en Nienke!
Maar goed, heb nog wel iets meegemaakt... Ben met Lucile naar Nazca geweest. Nazca is een woestijn waar ze in 1939 ontdekt hebben dat er tekeningen in de grond staan, en niet zo weinig ook: 800 rechte lijnen, 300 geometrische figuren en ongeveer 70 tekeningen van dieren en planten. Ze zijn gemaakt door de steen van de grond te halen waardoor de lichtere grond eronder zichtbaar wordt, en zijn bijna alleen vanuit de lucht te zien. Ze weten niet waarvoor ze gemaakt zijn, een theorie is voor aliens, andere is dat het een astronimische kalendar was. Nog een theorie is dat ze verband hebben met de sjamaans die hallucinerende drugs gebruikten... Ze heten ook niet voor niets de 'mysterieuze lijnen van Nazca'...
Ik was er al een keer eerder geweest maar toen was het weer heel slecht en konden we niet opstijgen, je kunt ze namelijk vanuit een vliegtuigje bekijken.
Dus Lucile en ik deden nog een poging en gingen 's ochtends vroeg om half 7 weg, het is namelijk 6,5 uur in de bus. En we hebben die dag veel mogen 'genieten' van de Peruaanse cultuur; ze zeggen namelijk altijd dat alles mogelijk is, ook al is het niet zo... Ze vinden het moeilijk nee te zeggen!
Uiteindelijk nogal wat gedoe om in Nazca te komen (al zeiden ze in Lima dat het heel makkelijk zou zijn..) en in Nazca meer dan 3 uur gewacht voor we eindelijk opstegen (terwijl ze eerst hadden gezegd dat we meteen konden vliegen) en nog in 2 aparte vliegtuigjes ook...
Maar goed, we gingen dus. Het was echt superinteressant, al heb ik de hele 20 minuten overgegeven ;-) Ze maken namelijk allemaal rondjes zodat je de tekeningen goed kunt bekijken... Maar het was het wel waard! Helaas zijn de foto's niet echt goed gelukt dus maar wat van Internet geplukt.
En daarna dus weer 6,5 uur terug naar Lima.
En van daaruit meteen door naar Limafest, een trancefeest, en Michel de Hey was er ook ;-)
Afgelopen donderdag kwam de nieuwe Harry Potter hier uit in de bioscoop, en ik ben met een groep van 11 daarheen geweest, om 00.05! Erg leuk. Alleen jammer dat ik de volgende dag om 7 uur college had... Maar wel de laatste keer college zo vroeg, wat een heerlijkheid!
Zaterdag was er een kroegentocht van APU, erg gezellig. En gisteren begon Advent (heet dat zo??) en dat vieren ze in Oostenrijk, dus hebben Alex en Hanna gluhwein en koekjes gemaakt en dat hebben we op het dak genuttigd, met een heel stel mensen. Helaas moest ik studeren dus heb ik maar een glas gehad.. Wel vervelend, iedereen in mijn huis behalve Qcha gaat naar een andere universiteit die volgende week pas tentamens heeft, dus Qcha en ik zijn de enigen die moeten studeren terwijl de rest aan het feesten is... Maar goed, wij zijn wel een week eerder klaar!
Nou, toch weer een heel verhaal geworden, en ik maar denken dat ik niets beleefd had ;-)
Ga maar weer studeren. Oh ja, het is hier eindelijk lekker weer!!
Liefs,
Winnie
P.S. de foto van de keuken is op een zondag. Behalve op zondag, komt Suli elke dag om schoon te maken, af te wassen en te koken. Deze foto is genomen toen ze een keer op zaterdag ook niet geweest was. Dan ziet de keuken er op zondagavond zo uit...
29 November 2005 - 06:12
Rolf:
Alweer een prachtig verhaal.Ik ben benieuwd of je veranderd ben met al die ervaringen. -
29 November 2005 - 12:21
Hynderieke:
hey mokkel!!!!
mooi hoor allemaal!!!
leuk om je aan de telefoon te hebben!!!
hadden we veel eerder moeten doen, maja, mijn fout!
ik bel je snel poppie!
dikke tut -
30 November 2005 - 16:22
Bartje:
Zo, lekker aan de whiskey ;) 4,5 liter flessen, goed zeg! Heb je die ook als wij komen? -
30 November 2005 - 19:36
Stynder:
He meis!
Sluit me bij hynderieke aan: heerlijk om met je te bellen!!! Die fless zijn super: kun je die daar kopen?! Supergaaf; mijn kerel is nogal into de johnny walker ;)
Kom je gauw weer hier bij ons zuipen???
liefs -
01 December 2005 - 19:42
Buurjongen:
he Winnie! alles goed? Dat zuipen , daar ben je wel goed in! Van wie heb je dat? Marre , lekker weer daar! Was vandaag , 1 dec , super koud weer , 1graden of zo! veel plezier en de groetjes uit Ee! ap -
02 December 2005 - 12:31
Pynderjan:
wauw! wat maf die woestijn.. wanneer kom je eigenlijk weer terug? hoefjes! (naja al ben ik misschien geen 100% hynder) -
02 December 2005 - 14:08
Tsiona:
Hey Winnie!
Nog iets meer dan een weekje dan ben ik weer bij je in Lima! Incatrail was supercool!!!! Nu lekker een dagje chillen maar.... Heb echt superzin om weer gezellig bij je te logeren en nog ff te stappen met z´n allen en eh die meidendag staat nog he? :)
Dikke kus! -
12 December 2005 - 12:00
Greet:
He lieve Win!Het heeft even geduurd maar dan toch eindelijk mijn reactie........mooi!Wat weer een foto's en verhalen en jij beweren dat je niet zoveel nieuws te melden had. Heel veel plezier met E, B en N. Genietse en tot over een tijdje (Schiet gelukkig echt op)Dikke túten Greet -
18 December 2005 - 12:50
Edgar:
Hoi Winnie,wat een avonturen in Peru!Vooral die Inca-trail met rugzakken maakte veel indruk.Fantastisch om dat allemaal mee te maken! Ik had ook wel op die manier willen studeren!Je krijgt echt zin om zo het vliegtuig te nemen en dat land te gaat bekijken!
Van Rolf hoorde ik dat Eg en je vrienden zijn aangekomen.Samen je verjaardag vieren en Kerst en Nieuwjaar!Hele gezellige dagen en succes met je studie-avontuur! -
20 December 2005 - 09:49
MOP:
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag, verweg maar toch met wat min of meer visueel bekenden een heel fijne dag nog. -
20 December 2005 - 18:37
Maaike:
Hee Winnie!
Gefeliciteerd met je verjaardag!!! Maak er een mooie dag van, het gebeurt namelijk niet ieder jaar dat je je verjaardag in Zuid-Amerika viert!
Say HI to Bas!!
x Maaike -
20 December 2005 - 20:39
Klara De Koe:
Hartstikke gefeliciteerd met jouw verjaardag.Hiep hiep hoera.Gezellige dag -
20 December 2005 - 21:12
Anne:
Dag laiverd, ik hoop dat je een heel fijne verjaardag hebt. Hiep, hiep, hiep + 22 x hoeraaaaaaaa -
22 December 2005 - 20:57
Betsy En Henk:
Hallo Winnie nog gefeliciteerd,sorry dat we te laat zijn Bas zijn opa ligt in het ziekenhuis. -
27 December 2005 - 14:58
Pizzi:
ah het was de 20e dus, haha! heb je mn smsje nog gekregen? ik twijfelde tussen de 12e, 14e en de 20e.. xxx en tot snel!